Digital Art Factory

Zondag Kids

Brinkpodium
zo27

Brinkpodium

Programma Preuvenement 2023
De Digital Art Factory (DAF) en het ICO, partner in kunst en cultuur presenteren zich op het Preuvenement Assen met allerlei kunst en creatieve activiteiten op de Brink in een doorlopend programma van 12:00 – 19:00uur.

Digital Art Factory (DAF)
DAF is een maakplaats voor kunst en techniek voor jongeren. Een ontmoetingsplek waar creatieve jongeren kunnen experimenteren, onderzoeken en maken. Jongeren werken aan hun eigen projecten; ze bepalen zelf waar ze meer van willen weten en waar ze mee aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan creëren in virtual reality, 3D ontwerpen maken (en daadwerkelijk printen) of aan het maken van een sound machine. Eigenlijk is álles mogelijk en alle kunstdisciplines zijn welkom! De DAF-coach is er om jongeren op weg te helpen. Kortom: het is een plek voor én door jongeren. De Digital Art Factory (DAF) is een initiatief van ICO, partner in kunst en cultuur.

VR-ervaringen en DAF-uitvindingen
DAF laat je andere virtuele werelden zien op Preuvenement met verschillende VR-ervaringen en games. Teken in 3D in een interactieve VR-installatie waarbij de wereld een leeg canvas wordt die jij helemaal vol kunt tekenen. Altijd al een ruimteschip willen besturen? In de door de jongeren van DAF gebouwde bestuurdersstoel manoeuvreer jij deze ruimtetaxi tussen alle gebouwen door. Of speel bijvoorbeeld een game geprogrammeerd op Guitar Hero controllers, geprogrammeerd door de jongeren uit DAF. En er is nog veel meer te ontdekken, dus kom langs bij de DAF stand!