praktische informatie

Line-up

De invulling van het programma van editie 2023 wordt tussen april en juli stapsgewijs bekend gemaakt. Als eerste op de hoogte zijn? Volg ons op Facebook of Instagram.

Tot april 2023 vind je onder Programma de line-up van editie 2022.

Openingstijden terrein

Op vrijdag start het Festival in de avond en concentreert het programma zich rondom het Koepelpodium in de Gouverneurstuin. De Gouverneurstuin is op deze vrijdag vanaf 19:00 uur geopend en om 19:30 begint het programma. Op vrijdag is er geen eten te verkrijgen op het terrein, wel is de hoofdbar geopend.

Op zaterdag en zondag openen het terrein en de horecastandjes om 12:00 uur. Het cultuurprogramma start beide dagen om 13:00 uur. Het terrein én de horeca sluiten op zaterdag rond 22:00 uur en op zondag rond 20:00 uur.

Festivalmunten

Het Preuvenement is een gratis toegankelijk evenement.

Tijdens het Preuvenement Assen kunnen consumpties betaald worden met munten. Tijdens het festival hebben deze munten een vaste prijs van €1,25 per stuk. De munten zijn tijdens het festival verkrijgbaar bij vier verschillende infopunten/muntenkassa’s: op de Brink, bij ingang Torenlaan, bij ingang Drostenlaan en in de Gouverneurstuin zelf.

Op 16 augustus 2022 startte om 20:00uur de voorverkoop van de Preuvenement munten via de webshop op www.preuvenementassen.nl. De eerste 10.000 muntjes zijn verkocht in de voorverkoop: pakketjes van 9 muntjes kostten €10.

Bereikbaarheid

Met de fiets:
U kunt uw stalen ros parkeren in de fietsenstallingen rondom de Gouverneurstuin. Het is niet toegestaan uw fiets mee te nemen op de Brink of in de Gouverneurstuin.

Met de trein:
De Gouverneurstuin en de Brink liggen op zo’n 10 minuutjes lopen vanaf station Assen. Houd de bordjes richting Drents Museum aan.

Met de auto:
De dichtstbijzijnde overdekte parkeergelegenheid is de parkeergarage van het Drents Museum aan de Torenlaan 18. Let op dat tijdens het Preuvenement de Torenlaan alleen bereikbaar is vanaf de westkant. De doorgang naar de Torenlaan vanaf de Brink is tijdens het Preuvenement gestremd. De parkeergarage Drents Museum is wel gewoon bereikbaar en ligt direct tegenover een van de ingangen van het festivalterrein.

Toegankelijkheid voor MiVa’s:
De Gouverneurstuin en de Brink zijn beide toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de Gouverneurstuin bij het theehuis van Phusis is een mivatoilet aanwezig. Houd er wel rekening mee dat het gras in de tuin, met name bij slecht weer, moeilijk begaanbaar is met een rolstoel. De paden zijn wel verhard.

Huisregels

Gedragsregels:
Op het Preuvenement Assen hangt een vriendelijke, open en tolerante sfeer waar iedereen zich welkom bij voelt. Op gedrag dat door andere bezoekers als onprettig, bedreigend of intimiderend wordt ervaren volgt eerst een waarschuwing en bij herhaling volgt verwijdering.

Regels met betrekking tot consumpties:
Preuvenement Assen biedt haar bezoekers een voorproefje van onder meer het nieuwe culinaire seizoen in Assen. Daarom is het niet toegestaan zelf dranken en/of etenswaren mee te nemen. Het is de werknemers van het Preuvenement Assen toegestaan deze consumpties in bewaring te nemen voor de duur dat bezoeker zich op het evenemententerrein bevindt. Bezoekers dienen op het festival consumpties te betalen met consumptiemuntjes. De muntjes kunnen op het evenemententerrein bij de kassa worden aangeschaft. Munten worden niet teruggenomen, maar zijn wel geldig op elke volgende editie van het Preuvenement Assen.

Regels met betrekking tot eigendommen:
U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigendommen. Preuvenement Assen is niet aansprakelijk voor letsel, diefstal, vermissing of beschadigingen van uw persoonlijke eigendommen. Eigendommen van het Preuvenement Assen, deelnemende artiesten, restaurants en andere partners van het Preuvenement mogen niet zonder toestemming worden verplaatst en mogen niet worden beschadigd of meegenomen buiten het evenemententerrein. Wie beschadigingen aan deze eigendommen veroorzaakt, draait op voor de kosten van reparatie of vernieuwing. Dit geldt ook voor glazen en flessen.

Regels met betrekking tot calamiteiten:
Bij calamiteiten dient u te allen tijde de instructies van het personeel op te volgen.

Foto- en filmopnames:
Tijdens het Preuvenement Assen worden foto- en filmopnames gemaakt. Bezoekers geven door betreding van het evenemententerrein toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Klachten:
Eventuele klachten met betrekking tot de organisatie van het Preuvenement, deelnemende partners of artiesten kunt u uiterlijk een week na afloop van het evenement schriftelijk melden aan de organisatie van het Preuvenement via Stichting Preuvenement Assen, Oostersingel 25, 9401 JZ Assen.