Organisatie

Ontstaansgeschiedenis

Het evenement werd in 2011 voor het eerst gelanceerd onder de naam Kolkend Assen. Toenmalig citymanager Ronald Obbes zocht naar een evenement dat een kick-off vormde van alle evenementen die in september en de rest van het jaar in Assen plaatsvonden. Na enkele succesvolle edities ging het evenement in 2015 zelfstandig verder onder de naam Preuvenement Assen dat een voorproefje laat zien van al het moois dat het komende jaar op cultureel en culinair vlak in Assen te ‘proeven’ is.

Vrijwilligers

Elk jaar werkt de organisatie samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers die ervoor zorgt dat het festival op rolletjes verloopt. Vrijwilligers helpen bij de bar, de muntverkoop, het begeleiden van artiesten, de publieksbegeleiding, de op- en afbouw en zijn gastvrouw/-heer. In aanloop naar het festival komt het vrijwilligersteam bijeen om elkaar en het festival beter te leren kennen.

Wil je komende editie ook deel uitmaken van het gezellige vrijwilligersteam? Stuur een e-mail met informatie over jezelf, je beschikbaarheid en je voorkeur voor taken aan Viola Aalders via viola@preuvenementassen.nl

Vrijwilligersteam 2019

Hoofdsponsor

De organisatie

Emil Klok
Artistieke leiding
Patricia Langen
Zakelijke leiding
Hinke Beekman
Marketing & PR
Viola Aalders
Vrijwilligerscoördinator

Al sinds 2013 is Sligro onze vaste rots in de branding als sponsor van het Preuvenement. Sligro is in Assen partner voor Foodservice voor horeca en MKB-ondernemers.

Partners

Preuvenement Assen werkt samen met verschillende culturele partners om bezoekers een zo gevarieerd mogelijk programma voor te schotelen van hoge kwaliteit. Partners van het Preuvenement Assen zijn:

De Nieuwe Kolk is sinds het begin artistiek partner en geeft samen met Preuvement Assen de programmering van het Koepelpodium vorm inclusief de productionele uitvoer en artiestenbegeleiding.

Podium Zuidhaege is sinds het begin artistiek partner en geeft samen met Preuvement Assen de programmering van het Vijverpodium vorm.

Het ICO verzorgd i.s.m. Preuvenement Assen een deel van het programma in de Gouverneurstuin en op de Brink. Het festival biedt o.a. voorproefjes van Digital Art Factory en artiesten van Kunstbende Drenthe.

Preuvenement Assen geeft een podium aan artiesten die in het Up North traject begeleiding krijgen in hun talentontwikkeling. Up North is een traject van Stichting Kunst & Cultuur (Drenthe), Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen).

Tessa de Wilde is een bevlogen event manager in Assen. Samen met Preuvenement Assen verzorgt zij met haar onderneming Pand17 de programmering en productionele uitvoering van het Brinkpodium.