Organisatie

Ontstaansgeschiedenis

Het evenement werd in 2011 voor het eerst gelanceerd onder de naam Kolkend Assen. Toenmalig citymanager Ronald Obbes zocht naar een evenement dat een kick-off vormde van alle evenementen die in september in Assen plaatsvonden. Na enkele edities bleek het potentieel nog een stuk groter en onder de naam Preuvenement Assen werd het in 2015 een zelfstandig evenement dat een voorproefje laat zien van al het culturele en culinaire moois dat het komende jaar op cultureel en culinair vlak in Assen te ‘proeven’ is.

Vrijwilligers

Elk jaar werkt de organisatie samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers die ervoor zorgen dat het festival op rolletjes verloopt. Vrijwilligers helpen bij de bar, de muntverkoop, het begeleiden van artiesten, de publiekbegeleiding, de op- en afbouw en zijn gastvrouw/-heer. In 2020 zullen vrijwilligers helpen met de vulling en verspreiding van de Preuvenement Boxen. In aanloop naar het festival komt het vrijwilligersteam bijeen om elkaar en het festival beter te leren kennen.

Wil je komende editie ook deel uitmaken van het gezellige vrijwilligersteam? Stuur een e-mail met informatie over jezelf, je beschikbaarheid en je voorkeur voor taken aan Viola Aalders via viola@preuvenementassen.nl

Vrijwilligersteam 2019

Hoofdsponsor

Al sinds 2013 is Sligro onze vaste rots in de branding als sponsor van het Preuvenement. Sligro is in Assen partner voor Foodservice voor horeca en MKB-ondernemers.

De organisatie

Emil Klok
Artistieke leiding
emil@preuvenementassen.nl
Patricia Langen
Zakelijke leiding
patricia@preuvenementassen.nl
Hinke Beekman
Marketing & PR
hinke@preuvenementassen.nl
Viola Aalders
Vrijwilligerscoördinator
viola@preuvenementassen.nl