Preuvenement Assen breidt uit met podiumkunsten in Jozefkerk

di 22 aug

Op 26 en 27 augustus opent Preuvenement Assen voor de 11e keer het culturele en culinaire seizoen in de Gouverneurstuin en op de Brink. Dit jaar wordt het festival uitgebreid met podiumkunsten en culturele activiteiten in de Jozefkerk. De Jozefkerk opent deze zomer regelmatig haar deuren voor publiek – ook tijdens het Preuvenement. De kerk wordt het podium voor dans, theater en verschillende exposities van jonge talenten van Kunstbende.

Een bruisend programma
Het programma is zo goed als compleet en belooft een afwisselend weekend. Het publiek kan in de Gouverneurstuin en op de Brink genieten van optredens van onder andere Spinvis, Michelle David & the True-tones, Hanna Mae, Blackbird en de Noordpool Troupe. En ook ClubNU kan natuurlijk niet ontbreken.

Emil Klok, artistiek leider van Preuvenement Assen, vertelt: “In totaal zullen er bijna 50 acts te bewonderen zijn. We verwelkomen dit jaar onze eerste internationale act, de indiefolkband Folk Road Show, en maken zoals altijd een mooie mix van grote namen en lokale talenten.”

Proeven van Assense horeca
Preuvenement Assen is niet alleen een festival voor liefhebbers van muziek, maar ook voor fijnproevers. De lokale horeca zorgt voor een culinaire ervaring waar bezoekers kunnen genieten van diverse smaken uit Assen. Van culinaire hoogstandjes tot churros, er is met ongeveer 25 aanbieders voor ieder wat wils.

Voor de kleintjes
Ook aan de jongste festivalgangers is gedacht! De Kids Area biedt een scala aan leuke activiteiten en workshops. Van jongleren met Circus Bombari tot schilderen in de stijl van Van Gogh, er is een boel te beleven!

Help mee als vrijwilliger
Het festival draait grotendeels op vrijwilligers. “We zijn ontzettend blij met alle mensen die ook dit jaar weer klaarstaan om dit festival op rolletjes te laten verlopen,” vertelt Emil Klok. Wie ook een bijdrage wil leveren, kan zich nog aanmelden als vrijwilliger voor de zondag.