Martijje

Zondag Muziek
15:45 uur
Livestream
zo29
15:45 uur
Livestream

Martijje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Drentse ‘lady of jazz’, een status die ze dankt aan haar geprezen debuutalbum ‘Drezz’ (2009), een samenvoeging van Drents en jazz. Maar met haar heldere, warme stem zingt ze ook moeiteloos pop en samba, bijvoorbeeld op ‘Evenwicht’ (2015) waarmee ze de streektaalprijs binnensleepte. Op haar nieuwe album ‘Zicht’ klinkt de blues door. Hoe kan het ook anders als je geboren bent in Grolloo.

De Drentse taal is de rode draad van haar carrière als zangeres. Martijje: “Drents is een warme, zangerige taal die goed combineert met muziek. Ik vind het fijn om mijn Drents te combineren met eigentijdse muziek. Drents heeft iets nuchters en relativerends en beschrijft actuele onderwerpen net even wat zachter dan het Nederlands. Prima te verstaan ook. En dat muziek ontzettend belangrijk is in het leven, staat voor mij als een paal boven water. Het geeft inspiratie, troost en hoop. Ik wil dat graag overbrengen op anderen.” Naast muziek voor volwassenen, maakte Martijje in samenwerking met o.a. het Huus van de Taol drie eigentijdse albums met Drentse kinderliedjes.

Op zondag 30 augustus geeft Martijje een voorproefje tijdens Preuvenement aan huis. Bij zijn? Koop HIER je kaartje voor dit optreden voor 5 euro. Óf beleef het optreden live vanaf de bank via Omroep Assen.