Verkoop Preuvenement aan Huis gestart

za 01 aug

Op zaterdag 1 augustus start de verkoop voor de beperkte oplage kaarten voor de liveopnames van Preuvenement aan Huis. Ook is het vanaf die dag mogelijk de Preuvenement Box te bestellen. De afwisselende line-up is inmiddels compleet en de organisatie verheugt zich op het laatste weekend van augustus.

Het Preuvenement aan Huis is de coronabestendige versie van het jaarlijkse culturele en culinaire evenement Preuvenement Assen. Het evenement vindt plaats op 29 en 30 augustus 2020, beide dagen van 15:00 – 22:00uur, en is live te volgen via o.a. Omroep Assen.

Line-up

Het Preuvenement-programma is ondanks de andere opzet, weer afwisselend als vanouds. Ook het culinaire aspect mist niet: tijdens de show wordt er live gekookt op het podium van De Nieuwe Kolk. Lokaal en regionaal talent geeft korte optredens als voorproefje op hun avondvullende show later in het seizoen. Zo kan men o.a. genieten van de Drents- en Groningstalige liedjes van Leon Moorman en Erwin de Vries, jazz van Aphranova, folkmuziek van Cochon Bleu of pop van Tim Akkerman. Ook jong talent is weer vertegenwoordigd met Kunstbende deelnemers. Rosa da Silva licht een tipje van de sluier van haar nieuwe kleinkunstshow ‘Daar moet je heen’ en Garage TDI geeft een theaterperformance. Als afsluiter zet het cabaretduo Pé&Rinus de grote zaal van De Nieuwe Kolk nog eens flink op z’n kop.

De optredens worden afgewisseld met interviews in de gezellige Preuvenement Huiskamer, gesitueerd op het podium. Harry Tupan (Drents Museum) vertelt over de nieuwe tentoonstellingen, fotograaf Sake Elzinga laat zijn mooiste foto’s zien en natuurlijk schuiven de artiesten ook nog even aan.

Kijk thuis óf in DNK

Het gehele programma van Preuvenement aan Huis is live te volgen via tv en radio van Omroep Assen (Ziggo 41, 916; KPN/ Telfort/ XS4ALL 1457, 1157; Vodafone/ T-Mobile 835, 2145) of via de livestream op preuvenementassen.nl.

Ook is het mogelijk om bij de liveopnames aanwezig te zijn. Vanwege de 1,5m afstand maatregel kunnen er maar een beperkt aantal bezoekers in de zaal. Het programma is daarom onderverdeeld in tijdsloten van ongeveer één uur met daarin twee optredens. Kaarten kosten €5 per tijdslot inclusief drankje en zijn te koop via De Nieuwe Kolk.

Hapjes

De culinaire pijler van het festival is dit jaar te beleven via een Preuvenement Box, vooraf te bestellen via de webshop op preuvenementassen.nl. Stel zelf de Box samen met verschillende hapjes van Assense horecazaken die normaal gesproken op het Preuvenement Assen staan en geniet thuis vanaf de bank. Bestellen kan t/m 26 augustus, op=op. In de box zit ook een Bingokaart verstopt waarmee je kans maakt op een geheel verzorgd Preuvenement 2021. Trekkingen zijn tijdens de live-uitzending.