Twee nieuwe acts bevestigd

wo 24 aug

Assen maakt zich op voor het Preuvenement dat komend weekend traditiegetrouw weer plaatsvindt in de Gouverneurstuin en op de Brink. De organisatie voegt op de laatste nipper nog twee grote namen toe aan de toch al stevige programmering.

Na twee magere coronajaren pakt Preuvenement Assen deze 10e editie extra uit. Het tweedaagse festival begint op vrijdagavond al met een muzikale opmaat door Leon Moorman en Pé & Rinus en de Containers.

Twee nieuwe namen

De Groningse band Them Dirty Dimes is zojuist toegevoegd aan de programmering en opent op de zaterdag om 13:00 uur het programma. Met hun aanstekelijke old-fashioned jazz-, blues- en gypsymuziek is het moeilijk stil te blijven staan. Zo krijgt het festival op de zaterdagmiddag een swingende start in de Gouverneurstuin.

Het andere nieuw toegevoegde programmaonderdeel is Douwe Bob die op zaterdag 27 augustus om 17:00uur het DNK-Koepelpodium bestijgt. Bob bracht in mei het album Born To Win, Born To Lose uit. Op het Preuvenement brengt hij zijn rootsy Americana nummers van o.a. dit album ten gehore. Dit optreden wordt in samenwerking met Café de Amer geprogrammeerd, die helaas het geplande optreden van Spinvis gecanceld zagen.

Door deze twee toevoegingen aan het programma verschuiven de tijden van het programma iets. check de website voor de meest actuele aanvangstijden van alle acts.

Assense horeca maakt zich op voor proefweekend

Op 27 en 28 augustus verzamelen zich een recordaantal van 30 horecaondernemers uit Assen op het festivalterrein. Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus presenteren ze daar de lekkerste hapjes en drankjes van hun kaart voor een laagdrempelige prijs. Bezoekers kunnen tijdens het festival met munten betalen. Het Preuvenement Assen is verder een gratis toegankelijk evenement.