In 2020 komt Preuvenement aan Huis

di 02 jun

Net als alle andere evenementen die tot 1 september zouden plaatsvinden, gaat ook het Preuvenement in Assen dit jaar niet door in verband met de coronacrisis. Een domper voor alle artiesten, horeca en bovenal voor de bezoekers die dit culturele en culinaire feestje in het laatste weekend van augustus al in hun agenda hadden staan. De organisatie van Preuvenement Assen is echter niet voor één gat te vangen en komt met een creatief alternatief.

‘Preuvenement aan Huis’ is de coronabestendige versie die dit jaar het Preuvenement Assen zal vervangen. Een festival dat je vanuit huis kunt beleven mét elkaar en waarbij het uitgangspunt van het Preuvenement overeind blijft: op een laagdrempelige manier een voorproefje geven van wat Assen op cultureel en culinair gebied te bieden heeft in het aanstaande seizoen.

Livestream

Op 29 en 30 augustus 2020 zijn weliswaar de Gouverneurstuin en de Brink stil en leeg, in de theaterzaal van De Nieuwe Kolk zal er een doorlopend programma plaatsvinden dat in zijn geheel live te volgen is. Deze liveshow is een mix tussen muziekoptredens, theater, comedy, film, interviews en interactie met de kijkers thuis door bijvoorbeeld de mogelijkheid om live berichten en foto’s in te sturen. Mits de regelgeving het toelaat, kunnen er een beperkt aantal bezoekers live bij de verschillende optredens aanwezig zijn. Ook is het mogelijk de show te volgen via livestream in een aantal horecazaken.

Preuvenement Box

Normaal wordt het festivalterrein bevolkt door allerlei stands, houten chalets en foodtrucks van Assense horecaondernemers. Ook tijdens dit Preuvenement aan Huis zullen de hapjes en drankjes niet ontbreken: speciaal voor deze gelegenheid komt er een Preuvenement Box die op 29 en 30 augustus aan huis bezorgd wordt en de Preuvenement-ervaring compleet maakt. De besteller maakt daarbij kans op een mini-optreden van een artiest aan huis.

Zesde editie

Het Preuvenement Assen zou komende zomer voor het zesde opeenvolgende jaar onder deze naam plaatsvinden in de Gouverneurstuin en de Brink. Vorig jaar kwam er een recordaantal bezoekers van rond de 25.000-30.000 man op het tweedaagse festival af. Voor veel bezoekers voelt het Preuvenement inmiddels aan als een gezamenlijke reünie na de zomervakantie. De afgelasting dit jaar raakt de horeca en cultuursector hard. De organisatie is daarom blij dat ze met het Preuvenement aan Huis deze sectoren toch nog een beetje in het zonnetje kunnen zetten.

Praktisch

Zowel de Preuvenement Boxen, als een beperkte oplage kaartjes (per tijdsslot van een uur) voor het live-evenement in De Nieuwe Kolk zijn vanaf augustus te koop via https://www.preuvenementassen.nl. Via deze website en sociale media maakt de organisatie de line-up van Preuvenement aan Huis de komende maanden bekend.