Preuvenement Assen 2021 geannuleerd

wo 04 aug

Een kleine maand voordat de 8ste editie van het Preuvenement Assen van start zou gaan, ziet de organisatie zich genoodzaakt een streep te zetten door het evenement. Het festival, dat op 28 en 29 augustus 2021 zou plaatsvinden, gaat niet door.

Het kabinet maakte begin deze week de voorwaarden bekend waaronder kleinere evenementen tot 1 september mochten doorgaan. Deze nieuwe maatregelen houden onder meer in dat publiek een coronatoegangsbewijs moet tonen bij de ingang en dat er maximaal 750 mensen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn. De organisatie van het Preuvenement heeft direct alle zeilen bijgezet. Programmeur Emil Klok: “Met nog een kleine 4 weken te gaan, veel goede moed en ontzettend veel positieve en meedenkende reacties van deelnemende artiesten en horecaondernemers, zijn we direct gaan kijken naar hoe we het programma mooi konden vormgeven, ondanks deze beperkingen.”

Zuur

Alle moeite ten spijt, gaat de stekker er nu alsnog uit. Uit aanvullende berichtgeving bleek namelijk dat het maximale aantal van 750 bezoekers per dag geldt. Zowel qua kosten als qua sfeer is zo’n opkomst voor het Preuvenement niet werkbaar. De organisatie had er enerzijds alles aan willen doen om het festival door te laten gaan, maar wil anderzijds niet inboeten op kwaliteit en de goede, open sfeer waar het festival bekend om staat. Daarnaast weegt het financiële plaatje mee in de beslissing het evenement te annuleren: bij doorgang zouden zeker 100% van de kosten worden gemaakt, terwijl met 750 bezoekers de inkomsten ver achterblijven. Klok: “Het is ontzettend zuur om met de haven in zicht alsnog alles af te moeten blazen. Voor ons als organisatie, maar vooral voor alle betrokkenen: de artiesten, de culturele instanties, de horecaondernemers, de vrijwilligers en ga zo maar door. Iedereen keek reikhalzend uit naar dat laatste weekend van augustus. Voor de zoveelste keer is de cultuur- en evenementensector de klos, daar ben ik echt kwaad over. Maar we komen terug. Dat is een belofte.”