Preuvenement 2021 weer terug in de tuin

di 27 apr

Eind van de zomer strijkt het Preuvenement Assen als vanouds neer in de Gouverneurstuin en op de Brink. Afgelopen jaar vond het festival bij uitzondering plaats in het theater van De Nieuwe Kolk van waaruit het programma via een livestream te volgen was. Dit jaar richt de organisatie weer alle pijlen op een live-editie in de buitenlucht.

Theater, muziek en kleinkunst

Op het vaste podium van de Gouverneurstuin geeft De Nieuwe Kolk op het DNK/Sligro Stage allerlei voorproefjes van hun aanstaande theater en muziekseizoen, aangevuld met acts van o.a. de Bluesstichting en eigen programmering. Achter in de tuin op het Zuidhaege/Drenthe Stage kan men genieten van optredens van lokale artiesten van onder meer de Popronde, Popsport en Podium Zuidhaege. De Brink zal dit jaar volledig in het teken staan van jong talent en urban cultuur. Bezoekers kunnen genieten van optredens door de Kunstbende, losgaan met Club17 of vanuit een zitzak kijken naar een dance battle. Dit jaar is er ook een kleinkunst-route door de stad, met sneak peaks van o.a. Garage TDI.

Preuvenement Assen, editie 2019

Horeca van Assen

Alle optredens en activiteiten vinden plaats tussen een aanbod van de lekkerste hapjes en drankjes. Verspreid over de Gouverneurstuin en de Brink zal een keur aan Assense horecaondernemers het beste van hun kaart presenteren voor een laagdrempelige prijs. Zo kan het publiek niet alleen aan cultuur proeven, maar ook verschillende restaurants uitproberen met kleine finger-foods.

Preuvenement Assen, editie 2019

Houd de website en onze Facebookpagina in de gaten…

Preuvenement Assen is een gratis toegankelijk evenement voor jong en oud. Houd onze Facebookpagina en deze website in de gaten voor meer informatie over het festival, de deelnemende horeca, acties, filmpjes van afgelopen edities en de line-up. Vanaf juni 2021 zal het programma gecommuniceerd worden op www.preuvenementassen.nl.