Line-up Preuvenement Assen rond

wo 06 jul

Het volledige programma van Preuvenement Assen is rond. Het festival in het laatste weekend van augustus geeft voorproefjes van het aankomende culturele en culinaire seizoen van Assen. Na twee jaar afwezigheid trekt de organisatie weer alles uit de kast voor een grote viering van cultuur, lekker eten en drinken, de zomer en het aanstaande seizoen, in en rond de Gouverneurstuin.

Nieuw bevestigd

Het Preuvenement heeft Pé & Rinus en de Containers weten te strikken voor de openingsavond op vrijdag 26 augustus. In 2019 stond dit Groningse duo garant voor een afgeladen en uitzinnige Gouverneurstuin. Naast een afwisselende verzameling theater- en muziekacts doet er dit jaar een recordaantal horecaondernemers mee, die net als de theaters, kleine voorproefjes geven van, in dit geval, hun menukaart tegen een laagdrempelige prijs.

Al eerder maakten we het programma van De Nieuwe Kolk bekend die een groot deel van de acts op het DNK Koepelpodium verzorgt: voorproefjes van allerlei artiesten die komend seizoen te zien zijn in het Theater van DNK. Nieuw bevestigde namen zijn Nederlandse liedjesschrijver Spinvis en de jonge gitaarvirtuoos Joost Dijkema. Beide artiesten spelen later dit seizoen in Cultuurcafé De Amer, een nieuwe samenwerkingspartner van Preuvenement Assen. Verder zullen de mannen van ‘superjazz’ formatie BRUUT! en de Drentse liedjesschrijver Jason Staal het vaste houten podium in de Gouverneurstuin bestijgen.

De acts op het DNK Koepelpodium wisselen af met optredens vanaf twee kleinere podia: vanaf strobalen kun je bij het Vijverpodium genieten van de Americana-vibes van The Black River Woods, van countryzanger Robert Weston, en Juan Juan die een alternatief Mexicaans tintje toevoegt. Op het Brinkpodium staan, verspreid over twee dagen, maar liefst 11 Kunstbende finalisten, hét aanstormende lokale talent van het Noorden. Als afsluiter van de zaterdagavond kunnen de voetjes van de vloer met house, urban en feestmuziek van Club17.

Nieuw dit jaar is een wandelroute die, weg van het drukke festivalterrein, bezoekers langs kleine theater-, poëzie-, dans- en beeldende pareltjes leidt van o.a. Garage TDI, de Kunstbende en Kunst aan de Vaart.

Praktisch

Het volledige programma van Preuvenement Assen 2022 staat nú online op www.preuvenementassen.nl. De online voorverkoop van Festivalmunten start op 15 augustus (zo lang de voorraad strekt). De toegang tot het festivalterrein, alle optredens en workshops is gratis toegankelijk.