Line-up 2021 bekend

wo 23 jun

In het laatste weekend van augustus bruist de Gouverneurstuin en de Brink in Assen weer door het Preuvenement. Tijdens dit tweedaagse evenement krijgen bezoekers voorproefjes van wat ze zoal kunnen verwachten van het aanstaande culturele en culinaire seizoen.

Op drie verschillende podia biedt het Preuvenement een afwisselend, doorlopend programma. Op het houten Koepelpodium in de Gouverneurstuin staan grotere namen, o.a. artiesten die afgelopen jaar geprogrammeerd stonden in Theater De Nieuwe Kolk. Het kleinere Vijverpodium biedt plek aan regionale artiesten, o.a. uit de programmering van Podium Zuidhaege. Het Brinkpodium staat in het teken van jong talent.

Smaakzintuigen
Naast het proeven aan cultuur, kunnen bezoekers hun smaakzintuigen volop de kost geven. Zo’n 30 Assense horecaondernemers staan met hun stands verspreid over de Gouverneurstuin en de Brink waar ze de lekkerste hapjes van hun kaart tegen een laagdrempelige prijs presenteren. “Het was afwachten of horecaondernemers na zo’n moeilijk jaar nog wel zin hadden in zo’n evenement, maar het aantal enthousiaste aanmeldingen was overweldigend. Dat gaf ons als organisatie ook weer energie om deze editie tot een succes te maken.” aldus zakelijk leider en coördinator horeca Patricia Langen.

Weer live
Ook bij het programmeren van de optredens is de organisatie op veel flexibiliteit en enthousiasme gestuit. “Artiesten staan echt te trappelen om weer iets van zich te laten zien en horen aan een publiek van vlees en bloed. Voor een aantal is het Preuvenement de eerste keer, na maanden van stilte, dat ze weer een liveoptreden geven. Het zal daardoor een extra bijzondere editie worden”, denkt programmeur Emil Klok.

Line-up
Op zaterdagmiddag opent het jongere zusje van het Noordpool Orkest, Noordpool Troupe, het Preuvenement met een programma waarin Westerse en niet-Westerse muziek elkaar ontmoeten. Jonge musici in de leeftijd van 14 tot 24 jaar werken samen met koor, ud-speler en beatboxer van Bab ad-daar en met solist Isa Zwart. Singer-songwriter VanWijck brengt later die dag haar sobere alt-folk en americana songs ten gehore. Volgens Dagblad van het Noorden was haar tweede album “de mooiste Nederlandse popplaat van 2019.” De zaterdag wordt afgesloten door Tim Knol & the Bluegrass Boogiemen. Op zondag bestijgt onder andere oud Di-rect zanger Tim Akkerman het Koepelpodium en sluiten de koperblazers van Gallowstreet met hun opzwepende en gedurfde brassband muziek het Preuvenement op een wervelende manier af.

Op het Vijverpodium staan regionale artiesten zoals TAMAR met melodieuze popliedjes die haar in 2020 een plek in de Hit The North selectie van ESNS opleverde. De afdeling Pop&Jazz van het ArtEZ conservatorium Zwolle is ook weer van de partij met een deel uit hun jaarlijkse muziektheaterproductie die garant staat voor kleinkunstliedjes van hoog niveau – dit jaar met een ode aan Robert Long. Op het Brinkpodium kan publiek aanstormend lokaal talent op zowel muziek- als theatergebied ontdekken zoals aanstekelijke Nederlandstalige popliedjes van MINKA, finalisten van Kunstbende Drenthe en een kleinkunstroute van Garage TDI. ICO/ Digital Art Factory presenteert de AR installatie Bilderwald/ Beeldenbos op de Brink en er is daar volop gelegenheid om de voetjes van de vloer te brengen met o.a. Club 17.

Kids
Ook voor de kleinsten is er genoeg te beleven, zij kunnen terecht in de mini-bioscoop van het DNK, een reuzen stoepkrijtkunstwerk maken of, voor degenen met wat engelengeduld, een zandsculptuur knutselen.

Het Preuvenement Assen is een gratis toegankelijk evenement op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021 in de Gouverneurstuin en op de Brink in het centrum van Assen. Het volledige programma is nu te vinden op www.preuvenementassen.nl of via de Facebook of Instagrampagina van het Preuvenement.