Interview met de programmeur

di 25 aug

Corona of niet, de organisatie heeft zich niet laten kisten. Programmeur Emil Klok: “We hebben alle zeilen moeten bijzetten om een alternatief te bedenken dat ook door kon gaan met alle beperkende maatregelen rondom corona. In maart was een deel van de artiesten voor komende editie al bevestigd. Een paar van die optredens zijn doorgeschoven naar editie 2021, een ander deel hebben we in kunnen passen in de liveshow Preuvenement aan Huis: een alternatief evenement dat zo dicht mogelijk in de buurt komt van het jaarlijkse festijn in de Gouverneurstuin, maar dan coronaproof.”

Wat gaat er precies gebeuren op 29 en 30 augustus?

“De twee grote pijlers van het Preuvenement Assen, cultuur & culinair, presenteren zich dit jaar op het podium van Theater De Nieuwe Kolk. Dat was veiliger en makkelijker uitvoerbaar met de 1,5m regel. Er zijn optredens van onder meer Tim Akkerman, Rosa da Silva, Aphranova en Pé&Rinus, maar ook de Kunstbende, het Drents Museum en jeugdtheater Garage TDI passeren de revue. Verder zijn er interviews met allerlei tafelgasten een spelen we tussendoor een potje bingo met de mensen thuis.”

“Er mag nu gelukkig wél publiek in de zaal in. Wel zo fijn voor alle artiesten, het is toch leuker om op te treden met publiek in de zaal.”

De mensen thuis? Het was toch in De Nieuwe Kolk?

“Drie maanden terug, toen we aan de tekentafel voor dit evenement zaten, mocht er geen publiek ontvangen worden in de theaters. We besloten toen om het hele evenement binnen op te nemen en live uit te zenden via Omroep Assen en via onze website. Dat gaat nog steeds gebeuren, alleen mag er nu gelukkig wél publiek in de zaal in. Wel zo fijn voor alle artiesten, het is toch leuker om op te treden met publiek in de zaal. Om iedereen een kans te bieden naar De Nieuwe Kolk te komen en toch de 1,5m afstand te garanderen, is het programma onderverdeeld in tijdssloten met daarin steeds twee optredens. Kaartjes kosten €5,- per tijdsslot en zijn nog steeds te koop via dnk.nl.”

“Je maakt kans op een geheel verzorgd Preuvenement Assen 2021 óf een te gekke Preuvenement tas van gerecyclede oude programmabanners.”

En die Bingo, hoe kan ik daaraan meedoen?

“Om een alternatief te verzinnen voor al die eetkrampjes waar je normaal gesproken gezellig tussendoor wandelt op het Preuvenement Assen, hebben we de Preuvenement Box bedacht. Allerlei horecazaken die normaal met een stalletje in de tuin staan, hebben nu kleine hapjes gemaakt die je kunt bestellen. Je kunt zelf je hapjesbox samenstellen op preuvenementassen.nl/winkel en dan wordt de Box op 29 of 30 augustus aan huis bezorgd. In die Preuvenement Box zit een Bingokaart. De trekkingen zijn tijdens de live-uitzending, je maakt kans op een geheel verzorgd Preuvenement Assen 2021 óf een te gekke Preuvenement tas van gerecyclede oude programmabanners. Ook maak je bij bestelling van de Box kans op een verrassingsoptreden aan Huis. Let wel op: de Box is t/m woe 26 augustus te bestellen.”

Wil je aanwezig zijn bij deze bijzondere editie van het Preuvenement Assen? Koop dan HIER je kaarten via voor maar 5 euro per stuk, óf kijk op 29 en 30 augustus live mee via Omroep Assen tussen 15:00 – 22:00 uur.