Dag 1 Preuvenement aan Huis

zo 30 aug

De eerste festivaldag van Preuvenement aan Huis 2020 was een succes. Vanuit de grote zaal van theater De Nieuwe Kolk in Assen was er van 15:00 tot 22:00 uur een doorlopend programma. Alle artiesten die zónder corona in de Gouverneurstuin hadden opgetreden, waren nu naar binnen verplaatst zodat publiek op veilige afstand van elkaar van het festival kon genieten.

Het gehele programma was ook te volgen via het tv kanaal van Omroep Assen én via de websites dnk.nl en preuvenementassen.nl. Het gevarieerde programma gaf voorproefjes van alles wat Assen het komende seizoen aan cultuur te bieden heeft: van de snoeiharde vrolijkheid van Ragg’N tot prachtige luisterliedjes van Tim Akkerman. Tussen de optredens door werden artiesten in de Preuvenement Huiskamer geïnterviewd door gastvrouw Cunera van Selm.

Ook vonden er verspreid door Assen verrassingsoptredens bij mensen thuis plaats, in de tuin of op de stoep, door artiesten die later die dag optraden in De Nieuwe Kolk.

Op zondag 30 augustus start om 15:00 de tweede dag van Preuvenement aan Huis. Vol met verrassende voorproefjes zoals Rosa da Silva die een tipje van de sluier van haar nieuwe theatershow oplicht, of Pé&Rinus met hun anderhalvemeter-sessies. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de liveshow in theater De Nieuwe Kolk. Koop ze voor slechts 5 euro via DNK Assen.