T A M A R

Zondag Muziek
18:20 uur
Vijverpodium
zo28
18:20 uur
Vijverpodium

T A M A R maakt poëtische popliedjes. Buitengewone verhalen over het alledaagse.  Melodieus, persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. In 2010 won ze als Tamar Lewis de jury- en publieksprijs van de Nootuitgang Groningen. In datzelfde
jaar bereikte ze de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Ze speelde onder andere op het Bevrijdingsfestival in Groningen, Noorderzon, ESNS, in weelderige tuinen en knusse huiskamers. Ook was ze support act voor Jenny Lane, Rachel Sermani en Rue Royale. In 2012 bracht ze haar eerste EP uit, genaamd ‘Canvas’. Met de single ‘Nooit te weinig tijd voor een liedje’ (2015) stapte ze over op het schrijven in het Nederlands.

In 2020 nam T A M A R deel aan het Drentsch Peil XL ontwikkelingstraject. Dit leverde haar een plek in de Hit The North selectie van ESNS op. In maart van 2021 kwam ‘En het werd lente’ uit; de eerste single van haar mini-album ‘Langzaamaan’. In mei kwam de tweede single ‘Ik weet niet wat de tantes zingen’ uit. Op 14 januari 2022 kwam het mini-album Langzaamaan online en op vinyl uit, in combinatie met de bundel. Ook speelde T A M A R op ESNS2022, werd ze uitgeroepen tot Beste Talent tijdens het Popgala Noord en speelde ze op Grasnapolsky.

foto: Jantina Talsma

Website: Tamar Tanasale – T A M A R