Stockholm Jazz Connection

Zondag Muziek
16:30 uur
Vijverpodium
zo29
16:30 uur
Vijverpodium

Jazzmuziek was populair in Zweden in de vijftiger en zestiger jaren en Zweden was populair bij de internationale jazzscene. Onder meer bassist Red Mitchell en trompettisten Bill Barron en Don Cherry vestigden zich in Zweden. Grote internationale sterren werkten samen met Zweedse jazzartiesten zoals de samenwerking tussen Monica Zetterlund en Bill Evans. De vrije manier van musiceren die zo kenmerkend is voor jazzmuziek, heeft vele artiesten beïnvloed denk b.v. aan de grote Zweedse carrière van Cornelis Vreeswijk.

Stockholm Jazz Connection staat in dit concert stil bij de prachtige Zweedstalige muziek die deze periode heeft opgeleverd. Met muziek van inderdaad Monica Zetterlund en Cornelis Vreeswijk, maar ook voorbeelden van minder bekende Zweedse jazzliedjes met die kenmerkende jazzy stijl. Met Marco Kerver op contrabas en een Tony Hoyting op Fender Rhodes brengt zangeres Anne-Lie Persson de Zweedse jaren ‘50 en ‘60 tot leven.

The Stockholm Jazzconnection zou afgelopen seizoen optreden in Podium Zuidhaege en is nu alsnog te zien op het Preuvenement Assen.