Mira van der Lubbe

Zondag Muziek
15:45 uur
DNK Koepelpodium
zo28
15:45 uur
DNK Koepelpodium

Mira van der Lubbe studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens haar opleiding kreeg zij les van o.a. Marcus Azzini, Paul Binnerts, Alex Klaasen, Paul de Munnick, Saskia Temmink, Lidwien Roodhaan en Ruut Weissman.

Nu ze moeder is van een peuter van bijna twee, gaan haar gedachten vaak terug naar haar eigen jeugd en de hechte band die zij had met haar buurjongetje. ‘Nog Altijd Nog’ is het muzikale verhaal van hoe een vriendschap ontstond en weer kapotging.

Tijdens Preuvenement Assen 2022 geeft ze een klein voorproefje van haar optreden later dit seizoen in De Nieuwe Kolk.

Over Mira van der Lubbe

In haar vierde jaar liep ze stage bij NTGent in de productie Aida en bij de Toneelmakerij. Bij dit gezelschap speelde ze in De Storm van Shakespeare de rol van Miranda. Een productie die de Zapp theaterprijs voor beste jeugdtheatervoorstelling won en werd genomineerd voor het Theater Festival.

Sinds haar afstuderen speelde Mira onder andere bij Toneelgroep Maastricht, Het Nationale Theater en Orkater. Daarnaast was op televisie te zien in de series Dokter Deen en Danny Lowinski.

In 2017 speelde Mira op de Parade haar eigen solo Maak van je shit in een hit. Ze breidde de voorstelling uit tot een avondvullende voorstelling waarmee ze begin 2019 toerde door het land . Momenteel schrijft ze aan haar debuutroman die verschijnt bij De Bezige Bij.