Meyerjon & Müller

Zondag Muziek
16:00 uur
Livestream
zo29
16:00 uur
Livestream

Het bluesduo met gitarist Jon Meyerjon en zanger Lars Müller brengt eigen composities en klassiekers in een mix van verschillende muziekstijlen met een stevig fundament in de blues. Hun muziek heeft groove en swing en drijft op beider passie voor muziek. Lars is een exceptioneel gitarist die virtuositeit weet te combineren met sfeervolle passages. Jon overtuigt met een eigen authentiek stemgeluid en zang en weet het verhaal achter het lied over te brengen. Beide muzikanten voelen elkaar goed aan, geven elkaar de ruimte en durven de spontaniteit van improvisatie op te zoeken.

Jon Meyerjon is zo’n 30 jaar zanger-gitarist van de Asser Greyhound Blues Band. Hij begeleidt bluesmuzikanten zoals: Henry Gray, Aron Burton, Louisiana Red, James Harman, Chicago Bob Nelson, Gene Taylor, Tino Gonzales, Curtis Knight en Eb Davis. Van Jon Meyerjon zijn drie albums verschenen: The Doggoners Blues Out (2017), Blues Rhythm ‘n Love (2007) en Doggone It! (2001).

Lars Müller speelt in de bluesy trio’s Blue Brew, Buddy X en Ruud Weber Band. Hij heeft zich ontwikkeld tot één van Nederlands grootste gitaartalenten. Freddie King en Robben Ford hebben hem geïnspireerd tot een klassiek/moderne benadering van zijn eigen geïmproviseerde speelwijze.

Dit duo speelt op zondag 30 augustus 2020 in het Preuvenement aan Huis programma. Voorafgaand aan hun set is Jan Postma van de Asser Bluesstichting te gast om hun activiteiten van het komende seizoen door te spreken.

Live bij zijn? Koop HIER je ticket voor dit optreden voor 5 euro. Óf kijk live mee via Omroep Assen.