Kunstbende (zaterdag)

Zaterdag Kunst

Brinkpodium
za27

Brinkpodium

Het Preuvenement Assen en de Kunstbende Drenthe werken elk jaar samen om jong, aanstormend talent uit Drenthe een podium te bieden tijdens de opening van het culturele seizoen in het laatste weekend van augustus.

De Kunstbende is een jaarlijkse wedstrijd voor jonge creatievelingen tussen de 13 en 18 jaar. In lokale voorrondes strijden ze om een plek in de landelijke finale in de kunstdisciplines Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater. De Drentse afdeling van de kunstbende wordt gecoördineerd door het ICO kunstencentrum.

Op Preuvenement Assen treden veelbelovende talenten op die zich in het afgelopen jaren bewezen hebben in de voorrondes van de Kunstbende Drenthe. Onderstaande artiesten zijn te bewonderen op zaterdag 27 augustus 2022 op het Brinkpodium:

14.00 uur: Marit Nygard
14.45 uur: Kiki Egas
16.00 uur: Sven & Jeffrey
17.30 uur: BLISS

Over de artiesten

Marit Nygård

Nygård schrijft op wat er in haar hoofd omgaat, en de uitkomst zijn mooie, blije of boze liedjes. Zelf noemt ze dit ‘dagboekachtig en wie goed luistert krijgt een kijkje in het leven van een student van 19 die zich worstelt door quarantaine, liefde, volwassen worden en het soms-aan-alles-twijfelen.

@marit.nygard

Kiki Egas

Muziek maken en teksten schrijven is haar veilige haven waar ze zich altijd thuis en begrepen voelt. Egas: “Als ik muziek schrijf valt er een filter bij me weg en komen verborgen gevoelens boven water. Ik raak geïnspireerd door de mensen om me heen, hun invloeden en mijn ervaringen. Mijn nummers zijn voor mij pure teksten die uit een dagboek zouden kunnen komen. Elk nummer is een klein stukje overvloed aan emoties die door mij heen stromen. Ze zijn ieder een vertaling van de bom aan gevoelens en gedachtes die zich lieten horen tijdens het schrijven. Ik hoop je een fractie hiervan mee te mogen geven!”

Sven en Jeffrey

Sven en Jeffrey zijn twee DJ’s/Producers en goede vrienden uit Assen (16). Samen maken ze EDM (electronic dance music). Ze maken vooral de subgenres: Future House, Tech House en Progressive House. Ze werken nu 3 jaar samen en hebben al meer dan 10 platen uitgebracht.

@svenandjeffreymusic

BLISS

Bliss is een alternatieve rockband uit Emmen die sinds de 3 jaar dat ze bestaan al vele optredens achter de rug hebben. Met invloeden van o.a. Arctic Monkeys, Foo Fighters en Nirvana begeven ze zich in de grunge/alternative rock hoek. Op het podium is Bliss een zeer energieke act die van begin tot eind met originele nummers een indrukwekkende show levert. Bliss heeft o.a. meegedaan aan Popsport, Drents Peil XL en Kunstbende, waarmee ze het vorig jaar tot de finale op het Young Creators Festival in Amsterdam schopten.”

@blissband._