Kunstbende (zondag)

Zondag Kunst

Brinkpodium
zo28

Brinkpodium

Het Preuvenement Assen en de Kunstbende Drenthe werken elk jaar samen om het jonge, aanstormende talent uit Drenthe een podium te bieden tijdens de opening van het culturele seizoen in het laatste weekend van augustus.

De Kunstbende is een jaarlijkse wedstrijd voor jonge creatievelingen tussen de 13 en 18 jaar. In lokale voorrondes strijden ze om een plek in de landelijke finale in de kunstdisciplines Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater. De Drentse afdeling van de kunstbende wordt gecoördineerd door het ICO kunstencentrum.

Op Preuvenement editie 2022 treden er veelbelovende talenten op die zich in het afgelopen jaar bewezen hebben in de voorrondes van de Kunstbende Drenthe. Onderstaande artiesten zijn te bewonderen op zondag 28 augustus 2022 op het Brinkpodium:

13.30 uur: Marieke Schenk
14.15 uur:  Nina vd Woude
15.00 uur: Christy Boer
15.30 uur: Ellen & Viola
16.15 uur: WhoKnows
16.45 uur: Ton Koops
17.30 uur: D-Brax

Over de artiesten

Marieke Schenk

Marieke Schenk is een artiest die in één woord beschreven kan worden: “enthousiast”! Op het podium is ze lekker zichzelf met hier en daar een grapje. Marieke schrijft vanuit haar hart, waarin ze haar publiek meeneemt. Het genre is popmuziek met een eigen draai. Als ze met een artiest vergeleken moet worden, komt Miss Montreal het meest in de buurt. Maar Marieke is vooral zichzelf.”

@music_ft_marieke

Nina Wood

Nina van der Woude die onder de artiestennaam Nina Wood muziek maakt, is een energiek en vrolijk persoon. In haar liedjes neemt ze je mee in monologen met zichzelf waarin ze de perfecties en imperfecties van onze maatschappij aankaart én hoe ze hierin toch steeds meer haar plekje weet te vinden.

@ninainthewood

Christy Boer

Christy is een 18 jarige singer-songwriter uit Ekehaar. Ze begeleid zichzelf op haar gitaar en zingt in het Nederlands en Engels. Met haar teksten neemt ze graag mee in haar verhaal, dat kan een mooie, warme zomerdag zijn of juist een regenachtige ochtend. Vooral puur en oprecht, maar ook met een ruwe rand. Christy was winnares van de Drentse voorronde muziek van Kunstbende 2022”

@christy.__d

Ellen & Viola (LIEVS)

Warme sounds, zachte akkoorden en meeslepende verhalen. De nummers van LIEVS nemen je mee door zowel ups en downs in hun leven. Dit muzikale duo speelt zowel piano als gitaar en door hun meerstemmigheid kijk je naar een levendige act. De twee jonge twintigers halen hun inspiratie uit andere artiesten als Froukje, MEAU en Eloise.

@lievs_music

WhoKnows

WhoKnows is de band van Tessa Vierkant, gewoon een gezellige meid met een geometrische vorm als achternaam. Sinds een jaar of vier maakt ze haar eigen nummers en begeleidt ze  zichzelf daarbij op de piano, maar nu neemt ze een gitarist mee het podium op. Ze weet altijd haar eigen twist aan verschillende genres te geven. Ze zijn WhoKnows? En wat zij spelen? Who knows!

Tom Koops (TK)

De 16-jarige Tom Koops draait al sinds zijn 11e. Tegenwoordig onder de naam TK.

“Ik heb in de jaren twee keer mee gedaan met Kunstbende en twee keer gedraaid op het bevrijdingsfestival en nog veel meer evenementen. Ik ben ook producer en dat doe ik inmiddels ook al 3/4 jaar. Ik draai en maak zelf veel house en hiphop!”

@tom.koops

D-Brax

D-Brax is een 16-jarige DJ uit Assen die de stijlen Tech house en Bassline draait en produceert. In zijn sets zal je veel energieke dingen horen en veel technische manieren van draaien. Hij heeft al op meerdere grote festivals en clubs gestaan zoals: 5 verschillende stages op Bevrijdingsfestival Drenthe (Assen en Emmen), konings nacht/dag Emmen, club limbo, club de zwetser en Go Zero. D-Brax heeft een verfrissende stijl van draaien. Dat blijft zeker niet onopgemerkt, want hij is bij meerdere DJ-wedstrijden in de prijzen gevallen. Waaronder 2x de eerste plek van Drenthe bij Kunstbende. Door zijn skills is het altijd vet is om naar zijn sets te luisteren en hij weet zich precies mee te bewegen met het publiek, of hij zorgt ervoor dat het publiek mee gaat met hem. Sinds dit jaar is hij begonnen aan een producer opleiding op het Noorderpoort. Op 05-05-2022 is zijn debuutalbum genaamd The Darkness uitgekomen, deze is te vinden op alle streaming diensten.

@dbrax_