Kids Area

Zaterdag Kids

DNK Koepelpodium
za27

DNK Koepelpodium

Je kunt niet jong genoeg in aanraking komen met cultuur. Op het Preuvenement kunnen daarom ook de jongste bezoekers de festivalvibe meekrijgen. Sinds jaar en dag is het midden van de Gouverneurstuin dé plek waar je als kind tijdens het Preuvenement wilt vertoeven.

Deze editie zal ballenbak – na succesvolle jaren van trouwe dienst – plaatsmaken voor zand. Voor de allerkleinsten is er een mooie zandbak met emmertjes en schepjes.

Verder vind je in de Kids Area de bioscooptent van De Nieuwe Kolk, waar kinderen misschien wel hun eerste bioscoopervaring opdoen. Met een bakje popcorn in de hand genieten onze jongste festivalgangers hier van trailers van kinderfilms die binnenkort in de bioscoop te zien zijn.

Na het stilzitten is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Dit kan bij een workshop van jeugdcircus Bombari waar je gaat balanceren, jongleren en nog veel meer, ga lekker kliederen bij de Graffitiworkshop of maak een mooie stoepkrijttekening op de grote tekenvloer van het Jeugdfonds Sport & cultuur. Ook is er nog een bijzondere keramiekworkshop (waar ouders vast ook aan mee mogen doen).

Als alle kinderactiviteiten zijn uitgeprobeerd, hebben je kids vast een ijsje verdiend. Ga bijvoorbeeld langs bij Ijs van Tony, scoor een portie poffertjes van De Zoete Buurvrouw of een wafellolly bij de WafelsExpres. De keuze is reuze! Al etend, luister je ook nog naar mooie muziek bij het Vijver-, Brink- of Koepelpodium.

Kom je ook? De activiteiten in de Kids Area zijn op zaterdag & zondag doorlopend tussen 13:00 – 17:00 uur. Tot ziens in de Gouverneurstuin!

Kids programma

  • Zandbak
  • Circus Bombari
  • DNK minibioscoop
  • Origami hoedjes vouwen
  • Stoepkrijten* ( het stoepkrijtkleed is er alleen op zaterdag)
  • Keramiek workshop

Foto boven: stoepkrijtkleed. Foto’s onder: Jeugdcircus voorstelling Bombari