ICO & DAF

Zaterdag Film

Brinkpodium
za28

Brinkpodium

Het ICO kunstencentrum en de Digital Art Factory (DAF) presenteren zich op het Preuvenement Assen met allerlei kunst en creatieve workshops op de Brink in een doorlopend programma van 12:00 – 19:00uur.

Bilderwald/Beeldenbos

Kunstenaars Gejan Stol (NL), Raymond van Es (NL) en Sina Barkmann (D) verbeelden hun kijk op de Drents-Nedersaskische cultuurgeschiedenis. Deze interactieve installatie bestaat uit 12 verschillende kunstwerken die aansluiten op de thema’s Ruimte, Taal, Ambacht en Feesten. Je kunt de AR-werken (augmented reality) met behulp van de app ‘Digital Art Museum’ bekijken. Er zijn tevens iPads beschikbaar.

Bilderwald/Beeldenbos is een onderdeel van het project Grenzkultur van Emländische Landschaft, Stichting Kunst & Cultuur, de provincie Drenthe en Emslandmuseum Lingen. Binnen dit Duits-Nederlandse project werden verschillende activiteiten gerealiseerd rond de thema’s Ruimte, Taal, Ambacht en Feesten. Deze eindpresentatie kon dankzij ICO Partner in Kunst & Cultuur en de Digital Art Factory (DAF) gerealiseerd worden.

Digital Art Factory

DAF (Digital Art Factory) is een broedplaats waar jongeren tussen de 10 en 25 jaar samenkomen om te experimenteren, te onderzoeken en te creëren. Een unieke ontmoetingsplek waar jongeren, met behulp van de DAF-coaches, de kans krijgen om dingen te ontwikkelen, geheel naar hun eigen idee en ontwerp.

VR kunst maken

Ga zelf aan de slag in VR: zet de VR bril op, pak de 2 controllers en ga in Virtual Reality aan de slag met je eigen creatie. Beleef de nieuwe manier van kunst maken.

Alter Ego Underlight

5 jaar geleden startte het ICO met DAF. Een speel- en maakplek voor jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Binnen de muren van DAF wordt er door de Daffers gewerkt aan eigen projecten, experimenten, sociale skills en talentontwikkeling. De Daffers willen hun kunsten, talenten laten zien door middel van Alter Ego Underlight. Een zelf bedacht project waarin Daffers op zoek gaan naar hun alter ego, en daarvoor een vette outfit maken. De outfits worden vertoond bij Preuvenement 2021