ICO & DAF

Zondag Film

Brinkpodium
zo28

Brinkpodium

Het ICO kunstencentrum en de Digital Art Factory (DAF) presenteren zich op het Preuvenement Assen met allerlei kunst en creatieve workshops op de Brink in een doorlopend programma van 12:00 – 19:00uur.

Digital Art Factory (DAF)

DAF is een maakplaats voor kunst en techniek voor jongeren. Een ontmoetingsplek waar creatieve jongeren kunnen experimenteren, onderzoeken en maken. Jongeren werken aan hun eigen projecten; ze bepalen zelf waar ze meer van willen weten en waar ze mee aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan creëren in virtual reality, 3D ontwerpen maken (en daadwerkelijk printen) of aan het maken van een sound machine. Eigenlijk is álles mogelijk en alle kunstdisciplines zijn welkom! De DAF-coach is er om jongeren op weg te helpen. Kortom: het is een plek voor én door jongeren. De Digital Art Factory (DAF) is een initiatief van ICO, partner in kunst en cultuur.

VR-ervaringen en DAF-uitvindingen

DAF laat je andere virtuele werelden zien op Preuvenement met verschillende VR-ervaringen en games. Teken in 3D in een interactieve VR-installatie waarbij de wereld een leeg canvas wordt die jij helemaal vol kunt tekenen. Altijd al een ruimteschip willen besturen? In de door de jongeren van DAF gebouwde bestuurdersstoel manoeuvreer jij deze ruimtetaxi tussen alle gebouwen door. Of speel een game geprogrammeerd op Guitar Hero controllers, zelf geprogrammeerd door de jongeren uit DAF.

Virtuele expositie: Bilderwald/Beeldenbos

Ook kun je de augmented reality installatie Bilderwald/Beeldenbos op Preuvenement ontdekken op de Brink in Assen. Kunstenaars Gejan Stol (Assen), Raymond van Es (Groningen) en Sina Barkmann (Düsseldorf) hebben voor deze installatie verschillende virtuele kunstwerken gemaakt. In eerste instantie zie je de kunst niet. Door een Ipad of je telefoon op de houten sokkels te richten, breng je de kunstwerken tot leven. Je kunt om de kunstwerken heen lopen. De augmented reality installatie Bilderwald/Beeldenbos is ontwikkeld als onderdeel van het project Grenzkultur, een project in samenwerking met de provincie Drenthe en Kunst en Cultuur Drenthe in uitwisseling met Duitse partners: regio Emsland en Grafschaft Bentheim.