Garage TDI

Zondag Kids

Brinkpodium
zo28

Brinkpodium

Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater in Assen, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. Dit doet Garage TDI door het maken van jeugdtheatervoorstellingen voor scholen en podia, het ondersteunen van talent bij binnen de eigen theatervooropleiding, het organiseren van het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen, kunsteducatie op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en de eigen jeugdtheaterschool.

Infostand Garage TDI

Kom tijdens het Preuvenement naar de infokraam van Garage TDI, zij vertellen je alles over de Jeugdtheaterschool en de Vooropleiding.

Ook zijn er twee voorstellingen van Garage TDI te zien:

  • Kahraman – een grafisch hoorspel (doorlopend tussen 13-17)
  • Voorstelling door spelers van de vooropleiding (als onderdeel van de Wandelroute – deze start om 14:00, 15:00 en 16:00 uur vanaf de Brink)

Kahraman (12+) – een grafisch hoorspel

Drie nieuwkomers verrichten een heldendaad en krijgen als beloning een verblijfsvergunning. Kahraman (Farsi voor held) is een muzikale audiovoorstelling van Garage TDI die je via je eigen koptelefoon kunt beluisteren waar en wanneer je maar wilt. Via een immersive 3D audiobeleving met een grafische beeldroman in je hand word je door jongeren uit Nederland, Iran en Turkije meegenomen in het verhaal. Verteld door de ogen van de held, het slachtoffer, de getuige, de talkshow host, de politieagent, de burgemeester, de premier, de brandweer, de familie en vrienden in het AZC. Een voorstelling over de manier waarop wij graag denken in termen van helden en schurken.

De beeldvertelling is ontworpen door Cezara Gurau, het geheel wordt sferisch ondersteund door celliste Amber Docters van Leeuwen. Geluidsontwerper Peter Zwart creëert het echte voorstellingsgevoel, alsof de spelers in uw woonkamer rondlopen en u naast een cello zit.

Kahraman is op 27 en 28 augustus  te ervaren tussen 13:00 – 17:00 uur.

Beeld: Mara Zuidema