Gallowstreet

Zondag Muziek
18:30 uur
Koepelpodium
zo29
18:30 uur
Koepelpodium

De Amsterdamse brass band Gallowstreet bracht in maart 2021 haar derde album Our Dear Metropolis uit. Een instrumentaal statement over de thuisbasis, haar inwoners en de dynamiek van de veranderende stad. Met Our Dear Metropolis stelt de band de vraag “van wie is de stad?”

Gallowstreet neemt in haar nieuwe album de rol in van een instrumentale verhalenverteller en koppelt de sound die ze naar vele festivals heeft gebracht met trance, hip-hop en big-band swing om zo een tegenwind van explosief en positief geluid neer te zetten.

Gallowstreet is doordrongen van een DIY-mentaliteit, wars van conventie en vol vernieuwingsdrang. Met de albums “Battleplan” en “Hot Lava Sex Machine” heeft Gallowstreet zich geprofileerd als een frisse wind binnen het brassband genre. Een band die een eigenzinnige interpretatie geeft aan wat je met blaasinstrumenten kan doen en een tour de force levert bij haar liveshows; een orkaankracht aan energie en volume. Door de jaren heen heeft Gallowstreet een trouwe schare aan fans in binnen- en buitenland opgebouwd die zelf maar al te graag het materiaal van Gallowstreet coveren.