Drents Archief

Zondag Kunst

Brinkpodium
zo28

Brinkpodium

Regionaal Historisch Centrum Drents Archief vertelt het verhaal van Drenthe. Wij beheren de authentieke bronnen van overheden, particulieren en bedrijven in Drenthe. Via diverse activiteiten maken wij met deze bronnen de connectie met een breed publiek. Wij zijn specialist op het gebied van digitale archivering, bieden met het Drents e-depot duurzame digitale opslag voor alle Drentse lagere overheden en daarmee duurzame toegankelijkheid voor elke informatie- en rechtzoekende burger.

Drents Archief op Preuvenement Assen 2022

Hoe goed ken jij Assen? – Nostalgische quiz

In de collectie van het Drents Archief kom je allerlei foto’s van Assen tegen: van ruige TT nachten tot zoete kattenshows, van het Drents Museum tot de bouw van Marsdijk. Romantische parkjes en statige huizen, demonstraties, krakers, politieke figuren en paradijsvogels.

Wat weet jij eigenlijk van het Assen van vroeger?

Test je kennis bij de stand van het Drents Archief met een nieuwe nostalgische quiz!

www.drentsarchief.nl

Nederland – Assen – Drenthe – 01-11-1985
Demonstratie scholieren voor de vrede.
In centrum van Assen.
Foto: Sake Elzinga

Nederland – Drenthe – Assen – 22-08-1991
Robert Willem Imker – alias Tokkel – was een Assense dakloze muzikant. Tokkel groeide op in Assen en was als jonge volwassene verwarmingsmonteur. Hij speelde veel gitaar en vormde de band Tokki and the streetdogs en later samen met zijn broer de band The sound of Imker. Hun enige single was Train of Doomsday
Foto: Sake Elzinga / analoog archief