Cochon Bleu

Zaterdag Muziek
18:50 uur
Livestream
za28
18:50 uur
Livestream

De vier eigenzinnige muzikanten van Cochon Bleu hebben twintig jaar lang geslepen aan hun gezamenlijke muzikale uitingen. Na honderden optredens en het uitbrengen van zes, meer dan goed ontvangen albums zijn ze geworden tot wat ze nu zijn – één van Nederlands meest sprankelende cajun/folk/americana bands. Krachtig meerstemmig zangwerk, accordeon, gitaren, mandoline, viool – in feite alles met snaren – dat zijn de tools. Alles ondersteund en bijeengehouden door een zeer to the point ritmesectie. Pure cajun muziek was ooit het uitgangspunt, maar al werkend en spelend werden veel andere invloeden geabsorbeerd waardoor geleidelijk aan een geheel eigen stijl werd ontwikkeld. Twee dingen zijn echter gebleven: de Franse teksten en de onuitputtelijke energie. Dit gecombineerd met een heel apart gevoel voor humor maakt dat elk optreden weer eindigt in een belevenis die niet snel wordt vergeten..

Ze waren net hun nieuwe album ‘BleuNiverse’ aan het afronden toen de Corona-crisis toesloeg Er ging een streep door een mooie lijst optredens onder de noemer van ‘Cochon Bleu Petit’. In kleinere gelegenheden, met minder versterking, en met extra veel nadruk op de grote collectie akoestische instrumenten en de fraaie samenzang. Nu het weer voorzichtig kan, zijn de heren van plan die draad weer op te pikken.

Op zaterdag 29 augustus geven ze een voorproefje van hun nieuwe album en Cochon Blue Petit tijdens het Preuvenement aan Huis programma.

Live bij zijn? Bestel hier voor 5 euro je ticket. Óf kijk live mee via Omroep Assen.