Acts van DNK en Podium Zuidhaege bekend

wo 22 jun

Tijdens het Preuvenement Assen geven o.a. De Nieuwe Kolk en Podium Zuidhaege korte voorproefjes van optredens die later in het seizoen bij hen op de planken staan. De artiesten die namens deze twee Assense podia op het Preuvenement Assen optreden, zijn nú bekend.

Gruizige electronica en unplugged

In het laatste weekend van augustus verhuist De Nieuwe Kolk een klein beetje naar de Gouverneurstuin. Dit cultuurcentrum presenteert dan allerlei voorproefjes, niet alleen van het DNK Theater, ook van de DNK Bioscoop en Bibliotheek: met een heuse minibios en een leestent voor kinderen. Verder kan het publiek voorproeven van een selectie van hun line-up voor seizoen ‘22/’23 op het Koepelpodium in de Gouverneurstuin. Op zaterdag 27 augustus treedt zanger en gitarist Erwin Nijhoff op, Niels van der Gulik geeft een ode aan Ramses Shaffey, LAKSHMI brengt fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica en Phil Bee die vorig jaar The Voice Senior won laat van zich horen.

Op de tweede festivaldag kan het publiek genieten van de donkere alt-folk stem van VanWyck, singer-songwriter Lucas Hamming met een voorproefje van zijn show Niets te melden, Mira van der Lubbe met stukjes uit haar kleinkunstshow Nog Altijd Nog en als afsluiter op de zondagavond van de mooiste unplugged liedjes van Tim Akkerman.

Kleinkunst en zandsculpturen

Het andere podium van Assen, Podium Zuidhaege, dat zich meer richt op experiment, lokaal talent en waar een keur aan lessen en workshops zijn te volgen, presenteert previews vanaf het Vijverpodium. Daar presenteert Podium Zuidhaege rapper en beeldend kunstenaar Popprophet, het saxofoonkwartet VLAM en artiesten van ArtEZ afdeling pop en jazz die elk seizoen met een kleinkunstprogramma naar Podium Zuidhaege komen, nu met een programma rondom Brigitte Kaandorp. Op zondag geven de countryband Same Old en rapper Jooz voorproefjes van hun aanstaande concerten.

Naast deze kleine voorproefjes zijn er een aantal workshops die te volgen zijn in Podium Zuidhaege uit te proberen tijdens het Preuvenement Assen. Bijvoorbeeld een workshop Graffiti van David Sciarone, een circusles van Jeugdcircus Bombari, keramiek voor kinderen of een workshop zandsculpturen maken.

Praktisch

De toegang en alle optredens en workshops tijdens Preuvenement Assen zijn gratis toegankelijk. Houd onze Facebook-, Instagrampagina en www.preuvenementassen.nl in de gaten voor meer informatie over het festival, de deelnemende horeca, acties, filmpjes van afgelopen edities en de line-up.